WIJ BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

DUURZAAM BEHEER VAN ONZE WATERBRON

Om het voortbestaan van deze natuurlijke bron te garanderen, zet Volvic zich in voor het behoud van het globale ecosysteem.

Volvic vangt minder dan 15 % van de natuurlijke waterstroom op zodat de bron zich kan blijven vernieuwen op het tempo van de natuur. Deze keuze voor duurzame ontwikkeling stond vanaf het begin centraal in de strategie van Volvic. Zo getuigt de controle op de gewonnen hoeveelheden door een team van hydrogeologen van ons historisch engagement voor de natuur als waardevol erfgoed en voor de toekomst.

HET VOLVIC IMPLUVIUM* BESCHERMEN

Elke dag opnieuw waakt Volvic over het behoud van zijn impluvium* als geschenk van de natuur. Alle afdelingen van Volvic werken daarom nauw samen met de verschillende lokale betrokkenen (gemeenten, verenigingen, landbouwers enz.) om de 38 km² grote insijpelingszone van het natuurlijke mineraalwater van Volvic te beschermen.

In 2006 werd de CEPIV (milieucommissie ter bescherming van het Volvic Impluvium) opgericht om via overleg een beleid uit te stippelen dat lokale ontwikkeling verzoent met bescherming van de biodiversiteit. De commissie doet een beroep op de expertise van Franse ngo’s zoals de LPO (liga voor de bescherming van vogels), het ONF (nationaal bosbeheer) en de CENA (overheidsorgaan ter bescherming van de natuurgebieden van de Auvergne). De duurzaamheidsstrategie spitst zich toe op drie belangrijke pijlers:

check Het natuurlijke milieu en de biodiversiteit beschermen.
check Een milieuvriendelijk landbouwbeleid uittekenen.
check De ruimtelijke planning en het beheer van dorpen en wegen op een verantwoorde manier bevorderen.

*Impluvium: gebied waar regenwater en smeltwater van sneeuw doordringen in de ondergrond.

EEN STAP RICHTING CIRCULAIRE ECONOMIE

Volvic innoveert en zet een nieuwe stap richting circulaire economie door in april 2019 de eerste 100% gerecycleerde PET-fles op de Belgische markt te lanceren en dit in zijn grootste formaat, de 8 liter bidon.

Gemakkelijk thuis te gebruiken met een handig kraantje dat het hele gezin, inclusief kinderen, makkelijk kan gebruiken.
Volvic heeft zich geëngageerd om tegen 2025 100% gerecycleerde PET (rPET) te gebruiken voor al zijn verpakkingen.