MIDDEN IN HET VULKAANGEBIED VAN DE AUVERGNE
HET VOLVIC BRONWATER ONTSPRINGT IN EEN VAN EUROPA’S GROOTSTE NATUURGEBIEDENDe bron van het natuurlijke mineraalwater van Volvic is gelegen in het hartje van het vulkaangebied van de Auvergne, het grootste en tevens één van de oudste regionale natuurparken van Frankrijk. Het gebied rond Volvic werd zo’n 100.000 jaar geleden gevormd door talloze vulkaanuitbarstingen. Lava en vulkanisch materiaal vulden de voormalige valleien die in granietrotsen waren ingebed en uitgehouwen, wat geleid heeft tot de adembenemende landschappen die tot vandaag in de Auvergne te zien zijn. De lavastromen zorgden daarnaast voor een beschermende cocon rond de bron van Volvic, die het water zijn minerale samenstelling en unieke smaak geeft.

Het Volvic Impluvium* dat vandaag grotendeels begroeid is met bossen en heidevelden, vormt zo de samensmelting van een unieke natuurlijke omgeving en een opmerkelijk geologisch verleden. Sinds juli 2018 prijkt de Chaîne des Puys-Faille de Limagne, waar het Volvic mineraalwater zijn oorsprong vindt, op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het is het eerste natuurgebied op het Franse vasteland dat die eer te beurt valt.DE NATUUR ALS NATUURLIJKE FILTERHet regen- en smeltwater van sneeuw dat op het Volvic Impluvium terechtkomt, dringt langzaam in de ondergrond van dit 38 km² grote natuurgebied. Het Volvic mineraalwater baant zich een weg door zes lagen lava en vulkanische slakken tot meer dan 100 meter diep. De vulkanische lagen dienen als natuurlijke bescherming tegen verontreiniging. Tijdens deze vijf jaar durende reis doorheen deze immense vulkanische filter verwerft het water zijn unieke en stabiele mineralisatie. Het Volvic natuurlijk mineraalwater is van nature zuiver en licht gemineraliseerd.

*Impluvium: gebied waar regenwater en smeltwater van sneeuw doordringen in de ondergrond.GESCHIKT VOOR DE DAGELIJKSE DRINKWATERBEHOEFTE VAN HET HELE GEZINVolvic mineraalwater is van nature zuiver en licht gemineraliseerd (mineraal zoutgehalte: 130 mg/l) en is daarom ideaal voor de dagelijkse consumptie door iedereen, jong en oud. Dankzij zijn lichte, zachte smaak is dit mineraalwater de perfecte dorstlesser en uitermate geschikt voor een dagelijkse hydratatie.
Kenmerkend voor alle natuurlijke mineraalwaters – en dus ook voor Volvic – zijn hun ondergrondse oorsprong, originele zuiverheid, unieke bron en vaste minerale samenstelling. Het lange ondergrondse parcours beschermt het water tegen allerlei vormen van verontreiniging. Volvic wordt aan de bron gebotteld en ondergaat geen enkele chemische behandeling.