*Geldt niet voor elk mineraalwater
**Binnen de natuurlijke schommelinge

Natuurlijk mineraalwater komt uit de grond en is beschermd tegen elke vorm van vervuiling. Wanneer het aan de bron ontspringt, is natuurlijk mineraalwater microbiologisch onberispelijk: daaraan dankt het zijn zuivere oorsprong. Het bevat van nature mineralen en oligo-elementen die belangrijk zijn voor onze voeding. 


Om verontreiniging te voorkomen, moet mineraalwater bij de bron worden gebotteld. De minerale samenstelling verschilt van het ene natuurlijk mineraalwater tot het andere. Afhankelijk van de samenstelling kan de smaak variëren van licht tot uitgesproken, van subtiel tot sterk. 

Leidingwater is voor twee derde uit de ondergrond afkomstig. Het laatste derde is afkomstig van rivieren, natuurlijke meren of stuwmeren, of ook uit de bodem van rivieroevers, waarna het wordt gefilterd. Dat water kan worden verbeterd en behandeld door middel van diverse processen waarbij verschillende toegestane chemicaliën worden gebruikt om het drinkbaar te maken en te houden. De drinkbaarheid wordt streng gecontroleerd.


Leidingwater is weinig gemineraliseerd, opdat men het niet alleen als drinkwater zou kunnen gebruiken maar ook in de keuken, het huishouden, de was, enzovoort, zonder afzettingen in de leidingen te veroorzaken.  Het bereikt de woningen via een uitgebreid netwerk van leidingen. De watermaatschappijen garanderen de kwaliteit van het water tot aan de aansluiting van elk gebouw. Daarna en tot aan de kraan is de eigenaar verantwoordelijk voor de hygiëne van de installaties.

Bronwater is, net als natuurlijk mineraalwater, uit de ondergrond afkomstig. Het wordt meestal rechtstreeks bij de bron gebotteld. De samenstelling van bronwater heeft echter niet dezelfde stabiliteit als natuurlijk mineraalwater. 

Het water van Volvic is van nature zuiver en licht gemineraliseerd. Het kan door iedereen worden gedronken, op elk moment van de dag en zonder de minste contra-indicatie. Het is geschikt voor iedereen, ook voor de meest kwetsbare mensen: baby's*, zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, oudere mensen. Met zijn lichtheid is het verkwikkend en bevordert het een goede hydratatie van het lichaam.


Als natuurlijk mineraalwater wordt Volvic gekenmerkt door zijn natuurlijke karakter, zijn zuivere oorsprong en de stabiliteit van zijn minerale samenstelling**. Zijn lange reis door de ondergrond beschermt het tegen elke verontreiniging door activiteiten van de mens. Het water wordt in Volvic bij de bron gebotteld en ondergaat geen enkele chemische behandeling.

* Volvic ® ondersteunt de aanbevelingen van de WGO voor de aanmoediging van borstvoeding tijdens de eerste 6 maanden.
** Zoals elk natuurlijk mineraal water